''In je kracht door moeder natuur en vader vechtsport.''

Martial arts en yoga hebben mij vanaf jongs af aan geïnteresseerd en beiden zijn aangewakkerd door het volgen van kickbokslessen. Vanaf jongs af aan volgde wij zware trainingen in de werkplaats van onze buurman. Iedere les sloten we af met rustige Tai Chi oefeningen, wat een overweldigende rust en ontspanning met zich mee bracht. Dit grote contrast leidde tot een fascinatie voor de relatie tussen lichaam en geest. 
 
Zo begon mijn persoonlijke ontdekkingsreis in de brede vechtkunst en Oosterse wijsheid: van yoga tot aikido en van Muay Thai tot mindfulness en meditatie. Dit alles leidde mij naar de studies bewegingswetenschappen en psychomotorische therapie aan de Vrije Universiteit. Hoe mooi als ik mijn interesses en leermomenten kon gaan doorgeven aan anderen? 
 
Na mijn opleiding ging ik aan de slag als therapeut en waren mindfulness en vechtsport ook een logisch uitgangspunt van mijn aanbod. Een kleine 10 jaar heb ik ongelofelijk veel geleerd over het helpen verder groeien van mensen en groepsdynamiek. Aan het einde van deze periode groeide mijn behoefte om meer te doen met preventie en leefstijl, iets nog steeds niet gemakkelijk is in de GGZ. Daarnaast wilde ik graag de vrijheid om een aanbod te creëren wat dichter bij mijn eigen interesses lag.  

Dit heeft onder andere geleid tot een geaccrediteerde nascholing voor therapeuten over de inzet van vechtsport: TRAP kickboksen, dit doe ik in fijne samenwerking met ervaringsdeskundige Amira Yehya. Ook bied ik kampvuur sessies aan en geef ik meditatie- en mindfulness clinics aan op festivals. Alle losse ideeën van de afgelopen jaren, vallen als puzzelstukjes in elkaar bij expeditie Erik. 


Wie ben ik?

Samen met mijn vrouw Mariska en dochter Noa woon ik op de prachtige Veluwe. Compleet anders dan de Hoekse Waard waar ik geboren ben (1989). Toen wij in verwachting waren van onze dochter besloten wij in een omgeving te willen gaan wonen met een actiever buitenleven om zo ook meer in contact te komen met de natuur. Bovendien biedt het een kleinere, hechtere community met meer menselijke verbondenheid en afstemming op elkaar dan de randstad waar wij eerder samen hebben gewoond.

In mijn vrije tijd ga ik graag op zoek naar sportieve (nieuwe) uitdagingen. Zo ga ik graag het water op om te windsurfen of zwemmen of spring ik op de fiets om te mountainbiken door het bos. Deze sportieve outdoor bezigheden zorgen voor rust en ruimte voor creativiteit.